G-3XTMTJGY8K
Základní kámen prodeje nemovitosti
26. 04. 2023

Základní kámen prodeje nemovitosti

Jako realitní makléř s mnohaletou praxí vám přináším 8 tipů na úspěšný prodej nemovitosti. Tyto rady vám pomohou zvýšit šanci na prodej vaší nemovitosti a získat co nejvyšší cenu. Pokud se chystáte prodat svou nemovitost, přečtěte si můj článek a doporučuji vám, abyste se řídili těmito zásadami.

1. Zvolte správnou cenu

Stanovení správné ceny je klíčové pro úspěšný prodej nemovitosti. Pokud cena bude příliš vysoká, může být vaše nemovitost na trhu příliš dlouho a ztrácet na atraktivitě. Pokud cena bude příliš nízká, můžete ztratit peníze. Doporučuji vám, abyste si nechali stanovit cenu od odborníka na trhu s nemovitostmi.

2. Upravte svou nemovitost

Před prodejem své nemovitosti se ujistěte, že je v dobrém stavu a připravena na prodej. Můžete zvýšit její atraktivitu například úpravou interiéru, opravou drobných nedostatků nebo úpravou zahrady. Dobrý dojem na potenciálního kupce může mít také čistota a uklizenost.

3. Zveřejněte kvalitní fotografie

Kvalitní fotografie jsou důležité pro úspěšný prodej nemovitosti. Potenciální kupci si nejprve prohlížejí fotografie a na základě nich se rozhodují, zda si nemovitost prohlédnou osobně. Doporučuji vám, abyste si nechali pořídit profesionální fotografie, které budou ukazovat vaši nemovitost v co nejlepším světle.

4. Vytvořte kvalitní popis nemovitosti

Kromě fotografií je důležitý také popis nemovitosti. Popis by měl být stručný, ale obsáhlý a měl by obsahovat všechny důležité informace o nemovitosti. Popište například velikost, počet pokojů, dispozici, vybavení, lokalitu a další důležité informace.

5. Využijte marketingové nástroje

Pro úspěšný prodej nemovitosti je důležité využít různé marketingové nástroje. Můžete využít inzerce v novinách, na internetu, sociálních sítích, letácích, billboardy a další. Dobrým nástrojem je také spolupráce s realitním makléřem, který má přístup k databázi potenciálních zájemců o nemovitosti.

6. Buďte připraveni na prohlídky

Potenciální zájemci o vaši nemovitost budou chtít nemovitost vidět osobně. Buďte připraveni na prohlídky a zajistěte, aby byla nemovitost v co nejlepším stavu. Pokud vám to časově nevyhovuje, můžete si nechat zajistit prohlídky realitním makléřem.

7. Snažte se o pozitivní dojem

Při prohlídce nemovitosti se snažte o pozitivní dojem na potenciálního kupce. Buďte přátelští, ochotní a profesionální. Pokud se zájemce na něco zeptá, odpovězte mu co nejvíce informacemi a snažte se mu pomoci s rozhodnutím. Dobrý dojem může být klíčový pro úspěšný prodej nemovitosti.

8. Smlouva a převod vlastnictví

Pokud se rozhodnete prodat svou nemovitost, budete muset uzavřít smlouvu o prodeji a zajistit převod vlastnictví. Doporučuji vám, abyste si nechali poradit od odborníka na právo a na trhu s nemovitostmi. Smlouva by měla být pečlivě připravena a obsahovat všechny důležité informace o prodeji a nemovitosti.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu.

Karel Tomášek
Autor: Karel Tomášek

Pomohu Vám prodat Vaši nemovitost za co nejvyšší cenu a najít Váš vysněný domov.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení